WIGILANT-sukuseura ry
Takaisin toimintasivulle
SUKUTAPAHTUMA 8.8.2015
Mänttä
  
Gustaf - museo
 

Wigilant - sukuseura ry:n kesätapahtuma 2015 järjestettiin 8. elokuuta Mänttä-Vilppulassa tutustuen Serlachius - museoihin ja niiden kautta paperiteollisuuden historiaan sekä Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmiin. Tapaamiseen osallistui 18 sukuseuralaista.

Kokoonnuimme Gustaf-museossa sämpyläkahvien merkeissä ja pidimme pienimuotoisen kokouksen. Seuraavaksi  oli vuorossa G.A. Serlachiuksen elämästä ja liiketoimista kertova näyttely ”Paperiperkele”. Tutustuimme myös Gustaf-museon muihin näyttelyihin ennenkuin siirryimme taidemuseo Göstaan. Göstassa oli vuorostaan opastettu kierros Uudessa paviljongissa sekä Joenniemen vanhassa kartanossa. Paviljongissa oli useampia näyttelyitä, muun muassa outsider-taiteen kokoelma  ”Toisten taidetta” ja  Mänttä-aiheista valokuva- taidetta esittelevä ”Kaukainen kosketus”.

Kartanossa saimme katsella suomalaisen taiteen helmiä teemalla ”Malli ja hullu kuvailija”.

Illan päätteeksi kokoonnuimme ensin Göstan yhteydessä olevan  Autereen tuvan pihapiiriin  tervetuliaismaljoille, jonka jälkeen siirryimme tuvan puolelle nauttiman illallista ja jatkamaan seurustelua.

Osa seurueesta lähti illallisen jälkeen kotimatkalleen, toisten majoittuessa Mäntän Klubille,jossa seurustelu jatkui vielä puolille öin.

Seuraavana aamuna golfin harrastajat suuntasivat sukuseuran golf-turnaukseen Jämsän Himokseen.

 
213   227
 
Tilaisuuteen osallistuivat: Leena ja Hannu Aunoila, Taina ja Jukka Karrikka, Ulla ja Tarmo Tuominen, Kirsi ja Kari Kankaanranta, Sirkka ja Olavi Ylänkö, Sirkka ja Juhani Mäkinen, Tuula ja Vesa Valpasvuo, Pirkko ja Tapani Konttinen, Auli Raunio, Jussi Konttinen.
 
-Hannu Aunoila-