WIGILANT-sukuseura ry
Takaisin toimintasivulle
 Jäsentiedote 3/2016
VUOSIKOKOUS 20.8.2016 Naantalissa
 
  
Naantalin kylpylä
 

Wigilant sukuseuran  vuoden 2016 sukutapaaminen ja vuosikokous pidettiin  aurinkoisessa Naantalissa Naantalin kylpylässä.  Naantalin kylpylä on upea suomalaisessa omistuksessa oleva hotelli,  joka on valittu maailman 7 parhaan kylpylähotellin joukkoon.

Mukana kokouksessa oli 40 sukulaista;   kiitettävän runsaasti paikalla oli sukuseuramme ensimmäisen puheenjohtajan Reijo Vuontelon  perheen jäseniä kolmessa sukupolvessa.   Kokouksen jälkeen tehtiin mielenkiintoinen retki tutustuen Naantalin historiallisiin nähtävyyksiin, kokouksen puitteet ja paikallisen ohjelman olivat suunnitelleet  Auli Raunio ja Tarmo Tuominen.  Suurkiitokset heille  mielenkiintoisesta päivästä  Naantalissa.

Tapahtuma aloitettiin tervetulojuomalla ja lounasbuffeella Victoria salissa jossa myös varsinainen vuosikokous pidettiin.

Kokoukse alus lausutti meil Heli Laaksosen Lounas-Suame murtteel kirjotetui runoi kokoelmist "Aapine" "Pulu uis", "Sulavoi" ja Lähtisiks föli". Niit esitti  tairol Ritva Tiainen Raisionseudun Lausujista.  

Kokouksen puheenjohtajana toimi  Taina Karrikka ja sihteerinä Jussi Konttinen.  Kokouksessa käsiteltiin sukuseuran toimintakertomus ja tilinpäätös  Lisäksi käytiin läpi uusi toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Vuosikokouksessa valittiin sukuseuralle uusi puheenjohtaja, Kari Kankaanranta seuraaviksi 3 vuodeksi.  Samaten valittiin uusi sukuseuran hallitus jonka jäseniksi tulivat Hannu Aunoila, Jukka Karrikka, Tapani Konttinen, Auli Raunio, Tarmo Tuominen ja Olavi Ylänkö.  Lisäksi varajäseniksi valittiin Vesa Valpasvuo, Pirkko Valpasvuo, Kari Valpasvuo ja Jussi Konttinen.

Edellinen puheenjohtajamme Hannu Aunoila nimitettiin Wigilant suvun Oltermanniksi numero 5 ja hän sai Oltermannisauvan sekä sukuseuran viirin nro 17.

Hannu Aunoila saa viirin ja Oltermannin sauvan

Kokouksessa keskusteltiin siitä miten saisimme lisää suvun nuoria jäseniä mukaan sukuseuran toimintaan.  Kari Kankaanranta esitti että pohdittaisiin sosiaalisen median kanavien käyttöä  yhteydenpitoon nuoremman sukupolven  suuntaan sekä muodostettaisiin erityinen  ”nuorten oma”  työryhmä pohtimaan  aktiivista toimintaa osana sukuseuraa.

Sukuseuran kotisivuille http://www.wigilant.org/   on avattu etusivulle  Kirjelaatikko  johon suvun jäsenien toivotaan lähettävän päivityksiä oman sukuhaaran kuulumisista tämän päivän arjesta ja elämästä. Ensimmäinen kirje on tullut Kari Kankaanrannalta. Käykää tutustumassa ja lähettäkää itsekin päivityksenne Tapani Konttiselle. Kokouksessa Jukka Karrikka jo lupautui lähettämään seuraavan kirjeen.

Tutustumassa Naantaliin

Kultaranta
 

Kokouksen jälkeen lähdimme yhdessä tutustumaan Naantalin historiaan ja nähtävyyksiin, oppaana toimi Leena Kortesalo.

 
Ensimmäisenä ohjelmassa oli käynti Naantalin Kultarannassa,  Tasavallan Presidentin kesäasunnon alueella (kuvat yllä). Kultarannan alue on suomalaisen liikemies Alfred Kordelinin vuonna 1913 perustama upea kokonaisuus jossa on arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema graniittihuvila  (Villa Kultaranta) sekä iso Kultarannan puutarha kymmenine veistoksineen.
 

Tämän jälkeen kävimme Naantalin keskiaikaisessa harmaakivikirkossa, alueella on alun perin ollut myös luostari.  Luostarin rakennuslupa on allekirjoitettu vuonna 1443 jolloin katsotaan myös Naantalin kaupungin syntyneen.  Alueesta käytettiin alussa nimitystä Vallis gratiae (= armon laakso = Nahdendaal), josta myös nykyinen kaupungin nimi on periytynyt.

 

Kiertoajelun lopuksi kävelimme Vanhan Kaupungin rannassa, jossa on useita idyllisiä vanhoja taloja ja yli 10 ravintolaa.

 
Naantalin satamassa
 

Golf turnaus Uudenkaupungin golfkentällä

Seuraavan päivän ohjelmassa  oli suvun  perinteeksi muodostunut golfturnaus Wigilant Invitational,  joka pelattiin Uudenkaupungin golfkentällä.  Tapahtuman  järjestäjinä olivat Jukka ja Taina Karrikka (edellisen vuoden voittajat) jotka nappasivat pokaalin myös tänäkin vuonna. Ensi vuonna toivotaan mukaan lisää golfin pelaajia.

 

Hallituksen järjestäytymiskokous ja seuraava kokous

Sukuseuran uusi hallitus kokoontui sukukokouksen jälkeen. Kokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Hannu Aunoila, sihteeriksi Jukka Karrikka ja taloudenhoitajaksi Tapani Konttinen.  Seuraava hallituksen kokous päätettiin pitää 10. marraskuuta 2016 Helsingin Suomalaisella Klubilla.  Kokous on avoin tilaisuus jäsenille.

 

Ensi vuonna risteilylle Tallinnaan

Naantalin kokouksessa sovittiin että vuoden 2017 sukutapaaminen järjestetään risteilyllä Tallinnaan lauantain 19.8.2017. Hallitus tekee tarkemman ohjelman ja tiedottaa siitä ensi vuoden puolella.

 
Aurinkoista syksyä kaikille!
 
Kari Kankaanranta
Puheenjohtaja