WIGILANT-sukuseura ry

--- o ---
Toimintasivulle  
--- o ---
 

WIGILANTOPEN GOLFTURNAUS 2014

 

Wigilant-sukuseuran golfin mestaruuskisat järjestettiin jo kolmannen kerran, joten voidaan kai jo puhua perinteestä. Kisat oli tarkoitus pelata viime vuoden voittajien kotikentällä Meri-Teijossa, mutta siellä olleiden kilpailujen johdosta Wigilant Open pelattiin Bjärkas Golfissa 7.6.2014. Se sijaitsee Kemiönsaaren Västanfjärdissä. Kenttä on tiettävästi Suomen ainoa täysimittainen par 3-kenttä. Se on varsin erikoinen ja on rakennettu vanhan maatilan maille. Tilaa isännöi nykyään jo 16. sukupolvi. 

 

Aamukahville Bjärkasiin kokoontuessamme meidät yllätti rapsakka sadekuuro, mutta jo ensimmäisen ryhmän lähtiessä liikkeelle aurinko ilmestyi pilvien takaa ja kilpailu saatiin suoritettua varsin kauniissa ja lämpimässä säässä. Kisa pelattiin kahden hengen joukkueina ja pelimuotona oli bestball. Osanottajia oli tällä kertaa kymmenen eli viisi joukkuetta: Kankaanrannat, Karrikat ja Tuomiset, Vesa Valpasvuo ja Matti Kraama sekä Harri Aunoila ja Juha Mäkinen. Jälkimmäisten isät Hannu ja Juhani toimivat poikiensa caddienä. Valitettavasti Jokirantojen joukkueet eivät tänä vuonna yhteensattumien vuoksi päässeet mukaan. Ensi vuonna toivottavasti yhä enemmän joukkueita on mukana.

 

Kilpailu oli edellisvuosien tapaan hyvin tasaväkinen. Viime vuonna Tarmo ja Ulla Tuominen voittivat Kari ja Kirsi Kankaanrannan yhdellä vaivaisella pisteellä. Sama tasaväkisyys jatkui tänä vuonna. Ensin Kari löi 13. väylällä birdien, mutta Ulla vastasi 16. väylällä myös birdiellä ja tämä ratkaisi Tuomisille taas voiton yhdellä pisteellä ja komean kiertopalkinnon vuodeksi haltuun. Kolmanneksi sijoittuivat myös hyvällä tuloksella Jukka ja Taina Karrikka. Kisan tasaväkisyyttä kuvaa, että Vesan ja Matin joukkue voitti Harrin ja Juhan vain yhdellä pisteellä.

Kilpailun jälkeen nautittiin maatilalla valmistettu loimulohi-ateria lisukkeineen. Kiertopalkinnon lisäksi varsin runsaasta palkintopöydästä riitti jaettavaksi kaikille pelaajille ja myös avustajille. Parhaat kiitokset kaikille lahjoittajille. Vuoden kuluttua tapaamme samoissa merkeissä. Yritetään silloin saada ennätysmäärä joukkueita kokoon. Toivottavasti Hannu ja Juhanikin saivat kipinän golfiin ja saavat ensi vuodeksi suoritettua green cardin. 

 
-Tarmo Tuominen-