Untitled 1  
WIGILANT-sukuseura ry

TAKAISIN TOIMINTA SIVULLE
10-vuotisjuhlaristeily Tallinnaan 22-23.10.2011
 

 
Juhlaristeilyyn osallistuneet kuvattuna Viking XPRS:n konferenssitiloissa:
Istumassa vas. Tapani Konttinen, Tarmo Tuominen, Sirkka Kankaanranta, Hillevi Aarnipuro, Pirkko Konttinen ja Sirkka Mäkinen.
Seisomassa vas. Vesa Valpasvuo, Ulla Tuominen, Sirkka Ylänkö, Olavi Ylänkö, Matti Konttinen, Jukka Karrikka, Hannu Aunoila,
Kari Kankaanranta, Juhani Mäkinen, Tuula Valpasvuo, Taina Karrikka, Leena Aunoila, Kirsi Kankaanranta ja Marja Kankaanranta.
Foto: Piret Kaaret
 
Wigilant-sukuseura ry perustettiin 11.2.2001. Perustajajäseniä oli 14. Seura täytti siten kuluvana vuonna 10-vuotta. Sukuseuran hallitus oli päättänyt, että tapahtumaa juhlistetaan tekemällä risteily Tallinnaan. Osallistujia oli 21. Menomatkalla pidettiin Viking XPRS:n konferenssitiloissa kokous, missä julkistettiin historiakirjamme "Wigilant-suvun historia 1540-2011." Lähtölaukaus kirjan toimitustyölle tapahtui 6.2.2009, jolloin hallitus valitsi kirjan toimituskunnan: Jukka Karrikka pj, Hannu Aunoila, Tapani Konttinen ja Tarmo Tuominen, joka teki myös oman sukuhaaransa sukutaulut.
 
Toimituskunnan jäsenet edustivat kukin omaa sukuhaaraansa ja olivat vastuussa sitä koskevien tekstien toimittamisesta. Pohjana oli vuoden 2005 mappi, jossa olleita tekstejä pienoiselämäkertoineen päivitettiin ja täydennettiin erityisesti Aunoilan ja Nurmen sukuhaarojen osalta. Kirjan painotyön suoritti "Books on Demand" Neumünsterissä Saksassa. Kirjasta otettiin 70 kpl painos. Laivalla jaettiin kirjat sen tilanneille sekä vapaakappaleet kirjan kansien suunnittelijalle Taina Karrikalle ja taiton tehneelle Matti Konttiselle. Vapaakappaleen saavat lisäksi sukutaulujen laatimiseen merkittävällä panoksella osallistunut Simo Salomaa, Sukuseurojen Keskusliitto, Suomen Sukututkimusseura, Kansallisarkisto sekä Turun Maakuntakirjasto. Sukutauluja ei kirjassa ole, vaan ne löytyvät ainoastaan netistä. Sukutaulujen Internet-osoite on annettu kirjan tilanneille.
 
Ennen kokousta nautittiin salaattibuffet sekä juotiin lasilliset kuohuviiniä juhlivan sukuseuramme kunniaksi. Sen jälkeen puheenjohtaja Tarmo Tuominen avasi kokouksen ja loi katsauksen sukuseuran 10-vuotiseen toimintaan. Auli Raunion piti kertoa "Mistä kaikki alkoi ja miten se jatkui", mutta Auli valitettavasti joutui perumaan matkansa. Auli oli Ilpo Karrikan ja Reijo Vuontelon ohella keskeinen henkilö sukuseuraa perustettaessa. Siten Tarmo sisällytti katsaukseensa myös selostuksen sukuseuran synnystä.
 
 Jukka Karrikka kävi omassa esityksessään läpi kaikki sukutapahtumat alkaen perustamisvuodesta 2001. Niitä on ollut 12 kpl tähän kokoukseen mennessä, jolloin osallistujia on kokouksissa ollut keskimäärin 26. Huippu saavutettiin Perttelissä 2005, missä oli 43 osallistujaa. Huima nousu osallistujamäärässä johtui siitä, että silloin olivat Aunoilat tulleet mukaan. Suurimmillaan jäsenmäärä oli 62 vuonna 2006. Tällä hetkellä meillä on 55 jäsentä. Jukka heitti ajatuksen, kuinka usein tästä eteenpäin järjestetään yhteisiä kokoontumisia. Asiaan otettiin kantaa eri yhteyksissä ja yleinen mielipide tuntui olevan, että kerran vuodessa järjestetään jatkossakin jokin yhteinen tapahtuma. Jukka hoiti myös palkitsemiset. Kirjan tekijät saivat omat vapaakappaleensa ja lisäksi jaettiin viirit läsnä olleille perustajajäsenille. Myös Matti Konttinen sai vastaanottaa viirin tunnustuksena tekemästään kirjan taittotyöstä.
 
Ennen kirjan vapaakappaleiden jakoa kertoi Tapani Konttinen kirjan toimittamisesta. Esitystä täydensi Matti Konttinen selostaen työtapaa, minkä keskeinen elementti oli Windows Liveen avattu tili, mihin toimituskunnan jäsenet kävivät "pudottamassa" oman sukuhaaransa tekstit ja kuvat.
 
Tallinnaan saavuttiin aikataulun mukaisesti ja majoituttiin Radisson Hotel Olümpiaan. Päivällinen nautittiin hotellissa. Sen jälkeen olikin edessä illan kohokohta, operetti "Mustalaisruhtinatar" Estonia-teatterissa. Päähenkilöä Sylva Varescua esittänyt sopraano Helen Lokuta oli loistava. Eivät muutkaan laulajat huonoja olleet. Musiikki oli viihdyttävää ja tuttuakin tutumpaa. Estonia-teatterin interiöörissä on samaa vanhaa hohtoa kuin vanhassa oopperassa Helsingissä.
Sunnuntaina aamupäivällä suurin osa porukasta teki tilataksilla kiertoajelun kaupungilla ja meni sitten tutustumaan Kumuun. Jotkut menivät ostoksille. Sen sijaan me Ollin kanssa teimme kävelylenkin Toompean mäellä ja menimme sitten tutustumaan Miehitysmuseoon.  Lounaspöydän oli Matin ystävätär Piret varannut Korsaar-nimisestä ravintolasta. Mukana oli 15 henkeä ryhmästämme. Paikka oli erikoinen, sillä se oli sisustettu merirosvolaivaa mukaillen. Tarjoilijatkin olivat merirosvoasuissa. Ruoka tarjoiltiin tyyliin sopivalla tavalla, jolloin varsinkin shaslik-teline paksuine tikkuineen oli erikoinen.  Miesten WC oli oma exkursiokohteensa. Siellä oli muiden erikoisuuksien lisäksi raudoitettu vankisellin ovi, jonka ikkunan takana kävi välillä joku äijä huutelemassa. Ilmeisesti kyseessä oli Neuvostoliiton aikainen poliittinen vanki, joka oli unohtunut sinne.
 
Laivaan ehdittiin sopivasti ja kotimatka sujui leppoisasti. Suurkiitos Jukalle hyvistä järjestelyistä. Ensi vuodeksi keksitään  jälleen jotain mukavaa.
-Tapani Konttinen-
 
KUVASTO: Kopioi tämä linkki Internet-selaimeesi
https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=204677ccc1eb61f5&page=play&resid=204677CCC1EB61F5!2440&authkey=EOZDoSy!zC0%24
Kaikki voivat tarkastella kuvastoa avaamalla tämän linkin kirjautumatta kohteeseen Windows Live.